5 tips voor een betere bezoekersbeleving op kantoor

De klant is koning, toch? Dan moet hij zich ook wel een beetje thuis voelen bij jou op kantoor. Want een kantooromgeving is meer dan een kostenpost. Het is het visitekaartje van jouw organisatie. Klanten die jij hier verwelkomt, moeten een goede indruk krijgen van jouw bedrijf en het liefst zelfs zo onder de indruk zijn van de beleving van het bezoek ,dat ze het er tegen anderen ook over hebben. Dan versterkt jouw kantooromgeving je reputatie en binding met je klant. Maar hoe doe je dat? Hoe creëer jij het optimale ‘mi casa es su casa’ gevoel? Eenvoudig, met de volgende 5 tips!

1. Een warm ontvangst

Hoe word jij nou graag ontvangen? Als een nummer vanachter een receptie of bij je eigen naam en met een vriendelijke lach? Een warm ontvangst doet wonderen. En het mooie ervan? Je bereidt het heel eenvoudig voor. Laat de receptionist(e) weten wie jij wanneer verwacht en stel hoge eisen aan vriendelijkheid.

2. Liefde gaat door de maag: echt!

Wist je dat een goede kop koffie of thee niet alleen lekker is, maar ook een positief effect heeft op de klantbeleving? Wachten voelt korter aan en mensen krijgen een betere indruk van de organisatie. Dat blijkt uit het ‘Goede koffie en thee onderzoek’ van Jacobs Douwe Egberts. Liefde gaat dus écht door de maag!

3. Kijkje in de keuken

Laat zien wie je bent, waarin jij gelooft en waar je voor staat. Vertel de verhalen van jouw organisatie via foto’s aan de muur, film, of typerende objecten. Door jezelf bloot te geven, wek je vertrouwen. En is dat niet stap één van een goede klantrelatie?

4. Oase van rust

We zeiden het al eerder en we blijven het herhalen. Een goede klantbeleving valt of staat met een prettige akoestiek. Creëer een oase van rust of ga voor een vrolijk achtergrondgeluid. Zolang je maar heel ver weg blijft van ongewenste herrie.

5. The power of goodbye

Wist je dat mensen beslissingen over toekomstige aankopen niet op basis van ervaringen, maar op basis van de herinneringen aan die ervaringen nemen? En wist je dat van alle ervaringen die we meemaken, ons slechts de piekervaringen en de allerlaatste ervaring bijblijven? Ga dus niet alleen voor een warm welkom, maar absoluut ook voor een warm tot ziens.

Recommended Posts