Is jouw kantoor klaar voor de 1,5 meter economie?​

Onderzoek: ‘zes op de tien werkplekken niet bruikbaar door 1,5 meter-regel’

 

Als we straks in Nederland weer met zijn allen naar kantoor mogen, zal de 1,5 meter regel waarschijnlijk nog steeds geldig zijn. Dat betekent dat circa zes op de tien werkplekken aanpassingen nodig hebben. Dit blijkt uit onderzoek van Colliers International.

 

Helft werkplekken moet leeg blijven

Alleen al door de vereiste afstand tussen medewerkers moet de helft van de werkplekken leeg blijven, berekenen de adviseurs van Colliers International. Het totaal aantal plekken neemt zelfs nog verder af, omdat bureaus niet meer gedeeld mogen worden op dezelfde dag. Met de nieuwe normen is er één vaste werkplek per medewerker nodig die ook nog dagelijks grondig schoongemaakt moet worden.

expospaces Clean Desk Window

Welke aanpassingen zijn nodig?

Van de 2 miljoen werkplekken die in Nederland beschikbaar zijn, kunnen er 1,2 miljoen tijdelijk niet worden gebruikt, voorspelt Colliers International. Deze zullen aangepast moeten worden aan de 1,5 meter economie. Aan de volgende aanpassingen kun je denken:

 

Loopzone signing: geef door middel van signing hoe mensen door het kantoor kunnen lopen. Ga hierbij zoveel mogelijk uit van éénrichtingsverkeer.

Safe zone signing: geef door middel van bijvoorbeeld tape of grote vloercirkels aan hoe medewerkers zich aan de 1,5 meter afstand kunnen houden

Desk pads: bureau placemats van papier die je elke dag kunt verversen. Na een werkdag verdwijnen deze in de papierbak

Bureauschermen: transparante of dichte panelen tussen bureau’s. Rechtstreeks te plaatsen op het bureau of te bevestigen aan bestaande bureaupanelen

Balie-screens: transparante panelen speciaal voor balies en recepties. Gemakkelijk te plaatsen op elk type balie

Clean Hands Dispenspers: plaats op strategische plekken dispensers waar medewerkers hun handen kunnen desinfecteren

Coffee-corner: het is altijd “een komen en gaan” bij de coffee corner. Belangrijk om ook hier de gewenste afstand in goede banen te leiden met signing en panelen

Toilet: met een ‘vrij/bezet’ schuifbordje geef je op ‘gepaste afstand’ aan of het toilet beschikbaar is.

OPS 3 beelden akoesta

Wil jij je kantoor gereed maken voor de 1,5 meter economie? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel ons direct op: +31 20 76 01 046!

Onze oplossingen zijn circulair en kunnen ook in huur worden aangeboden. We vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

We hebben ook goede oplossingen voor tijdelijke behandelkamers, COVID units en werkplekken!

Lees ook hoe je een thuis een fijne werkplek kunt creëren!

Lees hier onze maatregelen naar aanleiding van het Coronavirus

Recommended Posts