Wat is de bron van het lawaai op jouw kantoor?

Herrie op de werkvloer. Niets is zo storend én funest voor de productiviteit. Dat wil je tegengaan. Maar hoe? Met akoestische oplossingen? Ho wacht even, want ligt de bron van jouw probleem eigenlijk wel in akoestiek? Tal van andere oorzaken kunnen hierin ook leidend zijn.

Quick scan

Gratis en voor niets maken wij een analyse bij jou op kantoor. Een QuickScan noemen we dat. Wij scannen jouw ruimte op storende geluidsfactoren. Daarmee krijg jij inzicht in jouw probleem. Wij doen een aanbeveling voor een oplossing. Of die altijd in akoestisch materiaal ligt? Nee hoor, soms ligt overlast heel ergens anders aan. Daarin zijn wij heel eerlijk. Want niet alles los je op met akoestisch materiaal.

Bewustwording

Soms moet je de oorzaak en oplossing elders zoeken. Neem medewerkers in een klantcontactcenter. Verbaal zijn zij ontzettend sterk. Daarmee kennen zij gemiddeld een harder geluid, dat resulteert in een hoger geluidsniveau. Doordat men veel geluid in de omgeving ervaart, gaat men weer harder praten wat uiteindelijk leidt tot een cumulatief effect. Geheel ongemerkt. Bewustwording is hierin key.

Training en gewenning

En wat denk je van het gebruik van goede headsets? Deze zorgen ervoor dat de klanten van enige rumoer in de ruimte niets meekrijgen. De medewerker heeft daar echter minder aan omdat hij het omgevingsgeluid alsnog opvangt. Daarbij hoort hij zichzelf door de headset minder goed. Met als gevolg? Dat hij nog harder gaat praten. Hoe je dit voorkomt? Met training en gewenning en goede werkafspraken.

Wil jij erachter komen waar jouw geluidsoverlast vandaan komt en hoe je dit oplost? Ga dan voor de gratis QuickScan.

Recommended Posts