Laat je muren spreken

Vorige week hadden we het al over het gebruik van kleur op kantoor. Maar niet alleen kleur, maar ook de beelden die je kiest dragen bij aan de persoonlijkheid van jouw merk of organisatie. Dag in dag uit wordt er in ons land lustig op los geinstagramd, gepind, geblogd en gefacebookt. Beelden zeggen meer dan duizend woorden. Steeds meer bedrijven worden zich daarvan bewust. Al een aantal jaar nemen we de ‘visual storytelling’ trend waar; het vertellen van verhalen middels tekst en beeld. Als bedrijf kun jij visual storytelling inzetten om jouw verhaal op authentieke wijze over te brengen.

Online visual storytelling

Dit kan op verschillende manieren. Zoals eerder genoemd is dit mogelijk via social media als Facebook en Instagram. Iedereen heeft tegenwoordig een mobiel met camera op zak waar je in een mum van tijd een mooi plaatje mee online plaatst. Juiste inzet van deze kanalen kan je merk enorm versterken. Een andere plek waar visual storytelling een rol speelt, is je website. Zorg dat de look en feel aansluit bij de huisstijl van je bedrijf, om op die manier je boodschap te versterken. Het is belangrijk dat in al je uitingen een eenheid te herkennen is.

Gebruik het interieur

Maar waar je bij de visual branding-techniek misschien minder bij stilstaat, is de inrichting van je kantoor. Past die eigenlijk wel bij jullie identiteit? Als klanten langskomen, zien ze dan in één oogopslag bij welk bedrijf ze zich bevinden? Of zou het iedere willekeurige andere organisatie kunnen zijn? Wij denken hier graag met onze klanten over mee. Onze akoestische panelen zijn namelijk te bedrukken met een print naar keuze. Zo hebben we onlangs de panelen voor een accountancy-kantoor laten bedrukken met verschillende wereldsteden. Het kantoor heeft namelijk klanten van over de hele wereld, en deze beelden benadrukken zo het internationale karakter. Ben je na een tijdje uitgekeken op een afbeelding of wil je juist jouw favoriete afbeelding houden terwijl je intern gaat verhuizen? De akoestische prints vervang je eenvoudig door een nieuw beeld of neem je gemakkelijk mee naar je nieuwe kamer! Bij elk bedrijf is wel een passend beeld te bedenken die het karakter onderstreept. In dit sociale tijdperk willen mensen geprikkeld worden door persoonlijke verhalen waarin zij zichzelf herkennen en waarmee zij zich kunnen identificeren. Doe hier je voordeel mee, en begin bij je kantoor.

Recommended Posts