Lekker uitgerust? Houden zo!

Zo, lekker uitgerust na de feestdagen? Klaar voor een frisse start op kantoor? Klaar voor 2018!? Doe dan iets aan je akoestiek. Want niemand, ook jouw medewerkers, zit na een paar heerlijke dagen vakantie, te wachten op herrie op de werkvloer. Waar begin je? Wat zijn veel voorkomende stoorfactoren? Wij zetten het voor jou op een rij.

Glas & Beton

Werk jij in een kantoorpand met glas en beton, op een flexplek? Dan heb je pech. Van de Nederlandse werknemers heb jij het meeste last van geluid tijdens je werk. Dat blijkt uit cijfers van het Center for People and Buildings (CfPB). Gelukkig is hier eenvoudig wat aan te verbeteren. Wat helpt? Meer tussenwanden met goede afdichting, kastdeurpanelen met vilt of zogenaamde akoestische systeemplafonds.

De flexplek

De flexplek is hot, maar ook een bron van onrust. Op flexibele werkplekken zijn werknemers een stuk minder tevreden over het geluid in hun omgeving dan mensen die werken in cellenkantoren. Dit zijn de ouderwetse kantoren met een gang waaraan iedereen z’n eigen kamertje heeft. Waarom? Heel logisch; flexplekken zijn open in ruimte en daarmee ook open in geluid. Hoe los je dit op zonder het open karakter aan te tasten? Eenvoudig; met bijvoorbeeld akoestische meubels. Fijn voor het oog & fijn voor het oor.

Een goed voornemen

Maak van 2018 jouw jaar; het jaar waarin jij de rust terugbrengt. In geluid dan; want je zult zien dat een betere akoestiek leidt tot betere prestaties! Waar wacht je nog op? Schouders eronder en aan de slag!

Meer lezen? Dit artikel vinden wij ook interessant: http://www.bbc.com/capital/story/20140911-open-office-victims-push-back

Recommended Posts