Zo haal jij het beste uit jouw thuiswerkdag!

Thuiswerken, we zijn er dol op. Zeker de nieuwe generatie houdt wel van wat flexibiliteit. En wat blijkt; wanneer je een strak schema hebt, is er volgens het CBS geen betere plek om te werken dan… thuis. Hier gaat je productiviteit omhoog en stijgt de werktevredenheid. Klinkt best goed hè? Toch ligt verleiding ook om de hoek, om iets langer in bed te blijven liggen, eerder te stoppen of in je pyjama te blijven bivakkeren. Daarom voor jou, 3 gouden tips waarmee jij het beste uit jouw thuiswerkdag haalt.

Lucht, licht en rust

Efficiënt thuiswerken valt of staat met de inrichting van je werkplek. Is er lucht, licht en rust? Een ruimte met een groot raam heeft de voorkeur. Want licht is goed voor het functioneren van ons brein en zorgt voor fijne leerprestaties en stemmingen. Het raam zo nu en dan op een kiertje zetten, kan ook geen kwaad. Uit onderzoek blijkt namelijk dat frisse lucht veel goeds doet voor de gezondheid. En rust is misschien nog wel het allerbelangrijkste. Werk je zonder afleiding van geluid en bel je zonder echo? Zorg ook thuis voor een goede akoestiek, het doet wonderen voor je productiviteit.

Werk is werk, privé, privé

Op kantoor werk je binnen vaste tijden. Maar hoe ga je daar thuis mee om? Probeer ook hier een vast moment te vinden om te werken en te lunchen. Eten achter je computer? Geen goed idee. En heerlijk tot 10 uur uit slapen en tussentijds nog even naar de stad of snel die serie verder kijken, ook niet. Als je voor jezelf hebt bepaald welke uren je thuis werkt, dan besteed je deze er ook echt aan. Werk is werk en privé, privé.

Hond uitlaten

En dan nog dit: zit jij de hele dag achter je bureau te bikkelen? Heel goed! Alleen niet voor je gezondheid en je energieniveau. Als jij de hele dag stil zit, loop je namelijk meer risico op lichamelijke ongemakken en raakt je lichaam in een slaapstand. Ons lichaam is er namelijk niet voor gemaakt om zoveel uren stil te zitten. De was ophangen of de hond uitlaten, betekent even de benen strekken. Laat je dat nou prima kunnen doen op jouw thuiswerkdag.

Recommended Posts