Zo voelen jouw bezoekers waar je als bedrijf voor staat.

Je bedrijf is je visitekaartje voor bezoekers. Of je nu klanten, leveranciers of sollicitanten ontvangt, je wilt ze een bepaald gevoel meegeven als ze bij jou op bezoek komen. Ook een georganiseerd bedrijfsbezoek loont zeker. Hoe dan ook, je moet het wel goed aanpakken. Hoe je dat doet? Simpel, met de volgende 3 tips.

1. Zorg voor een gastvrije ontvangst

 

Maak intern afspraken over hoe je met bezoekers omgaat en hoe je wilt dat je gasten zich voelen. Dat begint al bij aankomst. Is de bewegwijzering naar de parkeerplaats en van de parkeerplaats naar de entree duidelijk aangegeven? Wordt de gast verwelkomd door een vriendelijke receptioniste die een kopje koffie of thee met een koekje aanbiedt? Hangt er een gepersonaliseerd welkomstscherm in de ontvangstruimte? Wat de afspraken zijn hangt af van de sfeer en gewoonten in jouw bedrijf, maar zorg altijd dat je gast zich welkom voelt.

2. Zorg voor goed beeld & geluid

 

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Zorg daarom dan ook dat je gast het juiste beeld krijgt. Dat kan met bijvoorbeeld een bedrijfsfilm, maar ook letterlijk met beelden binnen jouw bedrijf. De keuze voor bijvoorbeeld de juiste afbeeldingen in bepaalde bedrijfsruimtes kunnen enorm bijdragen aan de beleving van jouw kantoor en het gewenste imago. En wist je dat je foto’s eenvoudig kunt verwerken in akoestisch materiaal? Zo profiteer je ook van communicatiekracht. Want op een slecht verstaanbare omgeving zit natuurlijk niemand te wachten.

3. Ga voor interactie

 

Zeker bij een georganiseerd bedrijfsbezoek is het een grote uitdaging om de aandacht vast te houden. Van luisteren naar een saaie presentatie wordt niemand vrolijk. Probeer zo veel mogelijk interactieve activiteiten in te lassen. Zo wordt het bezoek een ervaring en een ervaring beklijft nu eenmaal beter. Dat kan simpelweg gaan om een interactief beeldscherm bij de receptie waar je gast interessante wetenswaardigheden over jouw product te weten kan komen. Maar het mooiste is natuurlijk als je je gasten jouw product of dienst kunt laten ervaren. Wees daarin gerust lekker creatief!

Meer weten?

Wil jij jouw bedrijf (akoestiek) klaarstomen voor bijvoorbeeld een bedrijfsbezoek? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar.

Recommended Posts